Здравейте, чакам си по светофарите днес и гледам стрелака на температурата е отишла на 100 градуса. Когато съм в движение се оправя, но на място почва да играе от 90 до 100. Помислих, че не ми се пуска първа скорост на вентилатора, но проверих и работи. За по-прегледно качвам и таблица. Някакви предположения какво се случва?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колата загрява на място!
Collapse
X
-
Аз мисля, че няма място за притеснение. Понякога стрелката не показва вярно. Температурата, която отчита ECU - то си е в нормалните граници. Провери нивото на течността в казанчето, ако трябва долей и поизмий радиатора.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Първа степен на вентилатора включва при 97. При това положение колко да не са нормални 100?
Гледал ли си температурата, която мери ECU - то когато моторът работи намясто а стрелката стои закована на 90?
95 - 101.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Така е, стрелката седи на 90 даже когато се пуска първата степен на вентилатора. Това го наблюдавах дълго време когато сменях резистора. Сега обаче реши да показва вярно и ми е странно как за 3 минути загря 3 пъти до 100. Това ли трябва да си подаря за черният петъкhttps://www.autodoc.bg/behr-thermot-tronik/7008531
Alfa Romeo 166 3.2TI
Comment
-
Не ме разбирай погрешно. Аз не казвам, че е непременно термостат. Просто на мен ми се е случвало при такива симптоми впоследствие да се окаже термостат. Но аз го смених, когато вече стрелката започна да минава над 105 градуса.Първоначално беше над 95, после 100. Може и така да си караш, изчакай, то ще си покаже.
Comment
-
Я за по-сигурно първо тури един термометър да разбереш кое лъже, после ще сменяш каквото трябва ако има нужда.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеКакто еко ви каза, колата няма проблем със загряването, а евентуално само в показаното.
Но така само гадаем. Най-добре колегата да си направи диагностика и щателна проверка на датчици, радиатор и термостат.Last edited by Love Italian cars; d.m.y г., 21:52.
Comment
Comment